MENU 
Nieuws

Pagina 1 van 3  >  >>

Foto's van 15 april 2018

John Rondeel is afgetreden als voorzitter en heeft de hamer overgedragen aan Martijn.

Huldigingen


 Reinier en Fons

Categorie: Algemeen

Reinier Hilderink (86) viert dit jaar het 70-jarig jubileum als lid van het Schuttersgilde Sint Jan uit Keijenborg. Tot een paar jaar terug voerde Reinier als Tamboer-Maitre het eigentijdse geel blauwe korps aan. Herkenbaar, met een eigen stijl en vooral met een grote lach op het gezicht. Reinier krijgt vanaf 2018 een fonds dat zijn naam zal dragen.

 
Volgens de statuten kan het Gilde uit de opbrengst van de kermis donaties aan de Keijenborgse gemeenschap geven. Al meerdere jaren werd een donatie uitgereikt, zonder dat daar een officieel tintje aan hing. Op de nieuwjaarsreceptie maakte het bestuur bekend dat dit vanaf nu het Reinier Hilderink Fonds zal gaan heten. Een geldbedrag wordt jaarlijks uitgereikt aan een initiatief, stichting of vereniging die actief is voor de Keijenborgse bevolking. Reinier werd na de bekendmaking onmiddellijk aan het werk gezet om de cheque van 2018 te overhandigen aan een afvaardiging van peuterspeelzaal PUK.
Fons Stapelbroek heeft ruim 55 jaar als tamboer in het korps meegedraaid en is op tal van terreinen actief in het Gilde. Vanwege deze inzet is Fons tot Lid van Verdienste benoemd met bijbehorende oorkonde en speciale Gilde onderscheiding. Zijn vrouw Trees kreeg een bos bloemen. 
 
Het Gilde Sint Jan bestaat in 2018 maar liefst 165 jaar. Met dit lustrum zullen er in de komende maanden allerlei extra activiteiten zijn in en rond Keijenborg. In april zal het Gilde een Sint Jandag organiseren, waarbij iedereen zelf kan proeven wat Sint Jan nu allemaal te bieden heeft. Ook is de Ontmoetingsdag voor bestuursleden van alle Gelderse Schutterijen dit jaar in Keijenborg. 
 
Het 3e weekeinde van september zal helemaal in het teken staan van het 165-jarig jubileum en het keizerschieten. Uiteraard is er ook voor het gehele dorp weer groot feest dat weekend van 21 t/m 23 september. Verder zal het Gilde een aantal optredens verzorgen in de regio en in mei zal het volledige korps deelnemen aan de Kringdag de Achterhoek in Silvolde.